Koelende Bovenbeenbrace

Uitverkocht Koelende Bovenbeenbrace

Koelende bovenbeenbrace

De koelende bovenbeenbrace Hydrogel23 combineert comfort, functie en een prima pasvorm om de pijn in het bovenbeen te verminderen. De zelfkoelende braces voor het bovenbeen zijn bovendien licht van gewicht, onopvallend, gemaakt van zacht neopreen en gemakkelijk te verstellen door het klittenband. Hierdoor heb je altijd een goede pasvorm. Omdat de verkoelende bovenbeenbrace verstelbaar is kun je druk met koeling uitoefenen op het pijnlijke bovenbeen, waardoor je minder pijn zult hebben.

Koelbrace voor het bovenbeen activeren

De koelbrace is heel eenvoudig te activeren door deze 20 minuten in het water te leggen. De hydrogel die in de bovenbeenbrace verwerkt zit zwelt dan op en je hebt maximaal 72 uur lang koeling aan je bovenbeen. Het is ook mogelijk om extra te koelen door de bovenbeenbrace in de koelkast te leggen. De extra koeling houdt dan ongeveer 10 minuten extra aan. Je kunt de koelbrace ook in de diepvries leggen. De stof moet dan wel droog zijn, anders vriest deze door het water aan elkaar vast en als je de koelpanelen dan van elkaar af trekt beschadigt de stof. Zodra de bovenbeenbrace bevroren is geeft deze ongeveer 30 minuten een intense koeling, vergelijkbaar met coldpacks/icepacks, maar dan effectiever omdat de kou met een constante druk op het bovenbeen wordt gedrukt. Zodra de hydrogel weer gesmolten is koelt de brace weer verder op de verdampende manier. Die gekoelde bovenbeenbrace kun je dan ook weer opnieuw in de vriezer leggen.

Bovenbeenbrace na een operatie of blessure

De koelende braces van IZI BodyCooling worden veel gebruikt voor behandeling bij blessures aan het bovenbeen. Hoe sneller het bovenbeen wordt gekoeld, hoe beter het herstel verloopt. Deze verkoelende brace boekt goede resultaten bij mensen die een operatie hebben gehad vanwege een bovenbeenbreuk. Ook na de operatie van de botbreuk wordt de brace veel gebruikt om niet alleen de zwelling te verminderen, maar ook om de pijn te verlichten. Door de koeling vervangt de koude namelijk voor een groot deel het pijngevoel en kan pijnbestrijding sneller worden afgebouwd. Dus ben je gevoelig voor een bovenbeenblessure of heb je vaak pijn aan je bovenbeen, zorg er dan voor dat je een zelfkoelende brace van IZI in huis hebt zodat je deze direct kunt gebruiken voor een optimaal effect en een snel herstel.

Eigenschappen:
- Hydrogel technologie
- Gewicht: 50 gram droog, 150 gram geactiveerd
- Tot 72 uur verdampend koelen, 30 minuten als icepack
- De geperforeerde neopreen straps zorgen voor een optimale vochtregulatie en ondersteuning
- Verkrijgbaar in blauw/zwart
- One size fits all
- Medische CE goedkeuring

Materiaal:
- Buitenkant neopreen
- Binnenkant 85 grams geweven polyester

EAN 8718546190032

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
   Slecht           Goed
  • €45,00
  • Excl. BTW:€37,19