Koelende Elleboogbrace

Koelende Elleboogbrace

Koelende elleboogbrace

De koelende elleboogbrace van IZI BodyCooling combineert functie, comfort en een goede pasvorm om pijn in de elleboog te verminderen. De verkoelende elleboogbraces zijn licht van gewicht, onopvallend, gemaakt van zacht neopreen en gemakkelijk te verstellen door het klittenband. Hierdoor is een goede pasvorm gegarandeerd. Doordat de gekoelde elleboogbrace verstelbaar is kun je druk met koeling uitoefenen op de pijnlijke elleboog, waardoor de pijn verlicht wordt.

Activeren van de gekoelde elleboogbrace

De gekoelde elleboogbrace is heel eenvoudig te activeren door 'm 20 minuten lang in het water te leggen. De hydrogel zwelt dan op en je hebt 72 uur lang verkoeling. Voor extra koeling kun je de gekoelde elleboogbraces in de koelkast leggen. Je hebt dan 10 minuten een extra koude elleboogbrace. De gekoelde brace kan ook in de vriezer gelegd worden. Zorg er dan wel voor dat de stof droog is, anders trek je na het bevriezen de stof kapot omdat deze aan elkaar gevroren is. Na het invriezen geeft de elleboogbrace ongeveer een half uur intense koeling, vergelijkbaar met de normale coldpacks/icepacks, maar dan effectiever omdat de kou met een constante druk op de elleboog gedrukt wordt. Zodra de hydrogel gesmolten is gaat het verdampend koelen verder. Je kunt er op dat moment ook voor kiezen om de elleboogbrace weer in de diepvries te leggen.

Elleboogbrace na een operatie of blessure

De zelfkoelende elleboogbraces van IZI worden vaak gebruikt na een elleboogblessure. Hoe sneller de elleboog gekoeld wordt, hoe sneller het herstel verloopt. Ook boekt deze gekoelde brace goede resultaten bij mensen die een operatie aan hun elleboog hebben gehad. Ook na de elleboogoperatie wordt de brace veel gebruikt om niet alleen de zwelling te verminderen, maar ook de pijn drastisch te verminderen. Door de koeling vervangt de koude het pijngevoel grotendeels en kan pijnbestrijding sneller worden afgebouwd. Dus ben je gevoelig voor blessures of heb je vaak pijn aan je elleboog, zorg er dan voor dat je een gekoelde elleboogbrace in huis hebt zodat je deze direct kunt gebruiken voor een optimaal effect en een spoedig herstel.

Eigenschappen:
- Hydrogel technologie
- Gewicht: 50 gram droog, 150 gram geactiveerd
- Tot 72 uur verdampend koelen, een half uur als icepack
- De geperforeerde neopreen straps zorgen voor een optimale vochtregulatie en ondersteuning
- Verkrijgbaar in blauw/zwart
- One size fits all

Materiaal:
- Buitenkant neopreen
- Binnenkant 85 grams geweven polyester

EAN 8718546190025

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
   Slecht           Goed
  • €45,00
  • Excl. BTW:€37,19