Zwanger

Tips tegen de hitte tijdens je zwangerschap

Wie ooit zwanger is geweest in de zomer, herkent het vast wel. Het zonnetje schijnt, je draagt luchtige kleding waardoor je zwangere buik goed zichtbaar is en het lekkere weer zorgt voor een euforisch gevoel. Je bent op en top aan het genieten! Toch zijn er ook nadelen aan een zwangerschap met het warme weer, zeker als die lekkere temperatuur verandert in een verzengende hitte en jij het met je bolle buik niet meer uit houdt! Maar hoe blijf je nou koel tijdens een hittegolf? Daar hebben wij wel een antwoord op.


Een koelvest als je zwanger bent?

Naast alle standaard tips om verlichting te bieden aan de hitte tijdens het zwanger zijn, zoals niet direct in de zon zitten, veel (water) drinken, niet te zout eten en een verfrissende duik in het zwembad nemen, wordt ook een koelvest gebnruikt als je zwanger bent. Het is een vrij nieuw product, maar wordt gelukkig steeds vaker aangeraden door verloskundigen voor zwangere vrouwen die veel last hebben van de hitte in de zomer. Een koelvest zoals de hydrogel05 is aan de zijkant verstelbaar en kan dus tijdens je zwangerschap 'meegroeien'. Nog een voordeel; ook na je zwangerschap kun je het koelvest blijven gebruiken.


Een koelvest tijdens het slapen

Het is niet voor iedereen mogelijk om gedurende de zomer een koele slaapkamer te creëren. Niet elk huis is even goed geïsoleerd en niet iedereen heeft een airco. En soms heeft het ook geen zin om tijdens een zwoele zomeravond de ramen open te zetten omdat het buiten nog steeds zo warm is. Het gevolg is dat je moeilijk in slaap komt, je 's nachts talloze keren wakker wordt vanwege de warmte, veel zweet en daardoor onnodig veel vocht verliest en 's ochtends vermoeid en chagrijnig wakker wordt. En dat is helemaal niet nodig, want een koelvest kun je ook tijdens het slapen gebruiken zodat je een goede nachtrust hebt.

Maak je zwangerschap dus een stuk aangenamer en verwen jezelf met een koelvest.