PCM03 Koelvest met koelpads

PCM03 Koelvest met koelpads

Industrieel koelvest

Op het moment dat er sprake is van een temperatuur van meer dan 40 graden of een luchtvochtigheid van meer dan 90 procent wordt het aangeraden om gebruik te maken van een PCM koelvest. De gewone hydrogelvarianten zullen in deze situatie namelijk geen oplossing bieden. Het mooie aan het PCM03 koelvest van IZI BodyCooling is niet alleen dat het een zeer efficiënt koelvest betreft, daarnaast valt ze door het gebruik van een fel oranje kleur in combinatie met reflecterende strips ook nog eens prima op. Hierdoor wordt ook de veiligheid op de werkvloer naar een hoger niveau getild. Het koelvest kan echter ook onder de bestaande veiligheidskleding gedragen worden.

Niet brandbare koelpads

Eén van de belangrijkste bedenkingen die experts jarenlang hadden bij PCM koelvesten van andere merken was terug te vinden in het feit dat er gebruik werd gemaakt van zeer brandbare paraffine-olie. Het spreekt voor zich dat dit de nodige risico's met zich meebrengt. Met name lassers of werknemers die met open vuur werken staan er niet om te springen om een vest met deze olie in zich aan te trekken. De PCM03 maakt geen gebruik van koelpads met een dergelijke olie en is vervangen door koelpads met een even efficiënt mengsel van water en zout met enkele stabilisatoren. Hierdoor blijft een uitstekende verkoeling gegarandeerd, maar dan wel zonder de risico's die hoogbrandbare vloeistoffen met zich meebrengen.

Ruimte voor 8 PCM pads

De PCM03 heeft plaats voor in totaal 8 PCM koelpads. Deze kunnen verspreid over het koelvest worden geplaatst in de daarvoor voorziene zakken. Je kunt er ook voor kiezen om niet alle 8 cool pads te gebruiken. Dit scheelt in gewicht, maar het koelend effect is daardoor ook minder. Voor het meest optimale resultaat wordt het dan ook aangeraden om altijd gebruik te maken van alle 8 de pockets waar de PCM pads in kunnen worden geplaatst.

Comfortabel en veilig in gebruik

Dat er bij de industriële koelvesten bijzondere aandacht wordt besteed aan de veiligheid blijkt eveneens uit het materiaal waarmee het koelvest is afgewerkt. Op dit vlak wordt er namelijk gebruik gemaakt van een brandvertragende stof (FR index 3). Deze stof zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar voelt bovendien ook nog eens heel comfortabel aan. Dit koelvest voor de industrie is afgewerkt met een rits aan de voorkant. Deze zorgt er voor dat de koelkleding makkelijk aan en uitgetrokken kan worden. De klittenband straps zijn terug te vinden aan de zijkant van het verkoelende vest en zorgen er voor dat er een uitstekende pasvorm kan worden gecreëerd. Het spreekt voor zich dat dit niet alleen het draagcomfort, maar ook de efficiëntie van de verkoeling ten goede komt.Eigenschappen:
- PCM technologie
- Flexibele en NIET BRANDBARE koelpads
- Flame Retardant klasse 3
- Gewicht: 500 gram zonder koelpads, 1700 gram met 8 pads van 150 gram en 2500 gram met 8 pads van 250 gram
- Tot 4 uur koeling
- Door de verstelbare zijkanten altijd de juiste pasvorm zodat het koelvest nauwsluitend om het lichaam zit voor de beste verkoeling
- Verkrijgbaar in oranje
- Inclusief 8 PCM koelpads met gewicht en temperatuur naar keuze

Materiaal:
- Buitenkant 100% katoen, brandvertragend index 3
- Binnenkant 100% katoen

Maten:
Maat 1 = S - M (borstomtrek 88 - 100 cm)
Maat 2 = L - XL (borstomtrek 100 - 112 cm)
Maat 3 = 2XL - 3XL (borstomtrek 112 - 124 cm)
Maat 4 = 4XL - 5XL (borstomtrek 124-136cm)

Maat: EAN-nummer:
Maat 1 8718546191619
Maat 2 8718546191626
Maat 3 8718546191633
Maat 4 8718546191640

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
   Slecht           Goed
  • €64,95
  • Excl. BTW:€53,68

Beschikbare opties: