Multiple Sclerose

MS, een afkorting van multiple sclerose, wordt geschaard onder de chronische auto-immuun ziekten binnen het centraal zenuwstelsel. Onderdeel van dit stelsel zijn de hersenen, oogzenuwen en het ruggenmerg. Vanuit dit stelsel wordt ons lichaam aangestuurd, voornamelijk via neuronen. Op het moment dat dit niet goed werkt, treedt er onhandigheid op en kunt u een tintelend gevoel ervaren. Een koelvest kan de klachten die voortkomen uit MS beperken. Zeker wanneer het buiten warmer wordt is de combinatie van een koelvest bij MS prettig. Hogere temperaturen kunnen de klachten rond MS versterken.

Niet alleen de ervaringen van mensen met MS tonen aan dat het dragen van een koelvest fijn is. Ook toonde een wetenschappelijk onderzoek in de American Academy of Neurology Journal aan dat het dragen van een koelvest bij MS klachten kan verminderen. Heeft u het dragen van een koelvest met MS al eens overwogen?


Weergegeven:
Sorteren op:

Koelvest Hydrogel 04

Beste Koelvest We hoeven het niet onder stoelen of banken te steken, verschillende soorten van ko..

€149,00
Excl. BTW:€123,14

Verstelbaar Koelvest Hydrogel05

Een koelvest dat verstelbaar is Het verstelbare koelvest Hydrogel 05 is opgewassen tegen extreem ..

€169,00
Excl. BTW:€139,67

Vermindering van verschillende MS-klachten

Neuroloog Gerald Hengstman, gespecialiseerd in MS en ervaringsdeskundige Nanda Felderhof van Upendo, vertellen in deze podcast 'MS en warmte' vanaf 06:50 over onze koelvesten en wat het koelvest voor mensen met Multiple Sclerose kan betekenen. Beluister hier de podcast.

Het dragen van een koelvest bij MS kan er voor zorgen dat u minder last zal hebben van gevoelloze of tintelende ledematen, van vermoeidheid en bijvoorbeeld een verminderde concentratie. Overigens zorgt niet alleen MS voor een verminderde concentratie. Ook wanneer u geen last heeft van MS kan het warme weer uw concentratie negatief beïnvloeden. Niet voor niets worden onze koelvesten ook in de industrie en binnen bedrijfspanden veel gebruikt. Een vierde klacht die kan verminderen door een koelvest te dragen is het teken van Uhthoff. Onder het teken van Uhthoff verstaan we een verminderd zicht. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Geschikte koelvesten voor mensen met MS

In ons assortiment vindt u tal van verschillende soorten koelvesten. De meest geschikte koelvesten die klachten gerelateerd aan multiple sclerose kunnen verminderen zijn onze Hydrogel04 en de Hydrogel05. Bij de ontwikkeling van deze koelvesten is niet alleen gekeken naar de werking hiervan en de invloed die de vesten hebben op klachten gerelateerd aan MS. Ook wordt bij de productie van deze koelvesten gebruik gemaakt van kwalitatief zeer hoogwaardige materialen. Het maakt dat de vesten niet alleen verkoelend werken, maar er ook strak uitzien!


Advies van het Nationaal MS Fonds

Het Nationaal MS Fonds verkocht onze koelvesten voorheen via hun website. Zij hebben echter besloten om hun webshop te sluiten en geen producten van derden meer te verkopen. Op deze manier kunnen zij hun onafhankelijke positie waarborgen. Dat begrijpen wij! De koelvesten die het Nationaal MS Fonds voorheen aanraadde, zijn de eerder aangehaalde Hydrogel04 en de Hydrogel05.


Voordelen van de Hydrogel04 en Hydrogel05

Innovatieve oplossingen maken dat de Hydrogel04 en de Hydrogel05 uw lichaam tot maar liefst 72 uur na het eerste gebruik van het koelvest kunnen koelen. Op deze manier hoeft u het koelvest niet steeds opnieuw te prepareren voor het gebruik hiervan. Inzoomend op de verschillen tussen het Hydrogel04- en Hydrogel05-koelvest, zal opvallen dat het laatstgenoemde model verstelbaar is. Dit koelvest voor mensen met MS is voorzien van klittenband aan de zijkanten. Zo sluit het koelvest mooi aan op de vormen van uw lichaam, wanneer u deze zomers draagt.

Het gebruik van de hydrogel koelvesten wordt aangeraden wanneer de temperatuur tussen de 25 en 40 graden Celsius ligt. De verdampende werking van het koelvest maakt dat u zich fris, energiek en geconcentreerd blijft voelen. Zelfs wanneer de luchtvochtigheid hoog is, kunt u rekenen op de verkoelende werking van dit koelvest! Het koelvest werkt tot een luchtvochtigheid van circa 90 procent.


Koelvest in een scootmobiel of elektrische rolstoel dragen

Maakt u gebruik van een scootmobiel of (elektrische) rolstoel? Ook in dat geval kunt u onze koelvesten dragen. Bij het gebruik van een koelvest in een scootmobiel of elektrische rolstoel is het belangrijk dat het koelvest goed aansluit op de vorm van uw lichaam. We raden u daarom aan te kiezen voor het Hydrogel05 koelvest. Zoals reeds beschreven werd, kan dit koelvest eenvoudig versteld worden met het klittenband rond uw taille. Ook kan dit koelvest makkelijker aangetrokken worden als u in een rolstoel zit omdat de zijkanten van het koelvest los kunnen. Op deze manier profiteert u optimaal van het verkoelende effect wat het klittenband heeft.

Wilt u niet lang hinder ondervinden van de klachten die veroorzaakt worden door de combinatie van een hoge temperatuur en MS? Kies voor het gebruik van een koelvest bij MS! Vindt u het lastig om de juiste keuze te maken, of twijfelt u nog tussen specifieke modellen? We staan voor u klaar om u persoonlijk te adviseren.

Let op: Wij geven geen medisch advies. Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts.


Referenties:
1. Sanofi Genzyme vs MS onderzoek
2. Scott L. Davis, Thermoregulation in multiple sclerosis, November 2010 Vol. 109 no. 5, 1531-1537
3. AT White, Effect of precooling on physical performance in multiple sclerosis, Multiple Sclerosis (2000) 6, 176±180
4. Petajan JH, et al. (1996) Impact of aerobic training on fitness and quality of life of multiple sclerosis patients.
5. Ann Neurol 39: 432 ± 441. https://www.nationalmssociety.org/Living-Well-With-MS/Diet-Exercise-Healthy-Behaviors/Heat-Temperature-Sensitivity
6. https://multiplesclerosisnewstoday.com/2017/05/17/ms-tips-to-survive-summer-heat/
7. https://www.verywellhealth.com/heat-intolerance-and-ms-2440799