Lichtgewicht Koelvest voor Sporten Hydrogel13

Lichtgewicht Koelvest voor Sporten Hydrogel13

Koelvest om te sporten

In nauwe samenwerking met het NOC*NSF hebben we het optimale koelvest voor professionele sporters ontwikkeld: de Hydrogel 13. Na zware testen door de atleten van diverse sporttakken is dit koelvest opgenomen door het Nederlands Olympisch Team voor de spelen in Rio De Janeiro. Sporters kunnen deze koelkleding niet alleen gebruiken tijdens de warming up, maar ook als efficiënt hulpmiddel tijdens de cooling down. Bovendien is het ook nog eens zo dat het Hydrogel 13 koelvest lichtgewicht is in vergelijking met andere koelvesten waardoor er meer draagcomfort is maar er ook een functionele gewichtsbesparing is tijdens het sporten.

Meer comfort door een lichter gewicht

Hoe efficiënt bepaalde koelvesten op de markt ook mogen zijn, ze beschikken over één bijzonder groot nadeel; het draagcomfort. Dit geldt niet voor de koelvesten van IZI BodyCooling.com. Dit type koelvest beschikt over een aanzienlijk lager gewicht wat er voor zorgt dat het heel wat comfortabeler aanvoelt tijdens het sporten Dit lagere gewicht komt door het gebruik van een kleinere hoeveelheid hydrogelkorrels. Gevolg: de Hydrogel 13 een kortere koelingstijd dan de andere hydrogel koelvesten.

Uitermate geschikt voor professionele sporters

Het Hydrogel 13 koelvest is erg populair onder professionele sporters. Zij gebruiken ze dan ook maar wat graag tijdens de warming up en de cooling down. Tijdens de warming up is het gebruik van dit koelvest interessant omdat het er voor zorgt dat er minder vocht verloren gaat doordat je minder zweet. Tegelijkertijd worden de spieren toch onder een constante temperatuur gehouden bij extreme inspanningen of hitte. Tijdens de cooling down is het gebruik van de koelvesten belangrijk omdat het voor een (sneller) herstel van de spieren zorgt. We zouden dus gerust kunnen stellen dat de Hydrogel 13 eigenlijk onmisbaar is voor de professionele sporter. Het gaat hierbij niet uitsluitend om Olympische track atleten, maar ook om bijvoorbeeld fietsers/wielrenners, voetballers, hockeyers, etc..

Hoe de Hydrogel 13 gebruiken?

Eén van de sterkste troeven van de Hydrogel 13 is ook terug te vinden in het feit dat ze bijzonder eenvoudig en praktisch is in gebruik. Wanneer je verkoeling door verdamping wilt volstaat het om het koelvest gewoon onder te dompelen in een emmer met water. Is het voor jou van belang dat je in één klap kan rekenen op een zeer intensieve koeling? In dat geval kun je het koelvesten ook als ijsvest gebruiken. Zodra het ijs smelt wordt het weer gel en gaat het koelen verder door verdamping. Zo heb je een koelvest dat in zeer uiteenlopende situaties kan worden gebruikt.

Eigenschappen:
- Sealed hydrogel technologie
- Gewicht: 125 gram droog, 750 gram geactiveerd
- Tot 48 uur koeling (verdampend)
- Ca. een half uur koeling met ijs
- Door de elastische zijkanten altijd de juiste pasvorm zodat het koelvest nauwsluitend om het lichaam zit voor de beste koeling
- Verkrijgbaar in blauw

Materiaal:
- 85 grams geweven polyester
- Cire afwerking (glanzend)

Afwerkingen optioneel (alleen op bestelling in grotere aantallen):
- Afwerking 1: Vlamvertragend
- Afwerking 2: Sneldrogend
- Afwerking 3: Antistatisch

Maten:
Maat XS: borstomtrek 92cm
Maat S: borstomtrek 96cm
Maat M: borstomtrek 100cm
Maat L: borstomtrek 104cm
Maat XL: borstomtrek 108cm
Maat 2XL: borstomtrek 112cm

Maat: EAN-nummer:
Maat XS Sporty Blue 8718546193514
Maat S Sporty Blue 8718546193521
Maat M Sporty Blue 8718546193538
Maat L Sporty Blue 8718546193545
Maat XL Sporty Blue 8718546193552
Maat 2XL Sporty Blue 8718546193569

Download de gebruiksaanwijzing voor de hydrogel koelvesten in PDF (0.4 Mb)

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
   Slecht           Goed
  • €129,00
  • Excl. BTW:€106,61

Beschikbare opties: